Kodin hälytysjärjestelmät turvallisen asuminen tukena

Hälytyslaitteet lisäävät turvallisuuden tunnetta

Asuntojen hälyty110705-F-EA289-013sjärjestelmät ja niihin liittyvä teknologia on kehittynyt huimasti ja hinnat ovat samalla laskeneet siedettävälle tasolle. Jo muutamalla sadalla eurolla voi hankkia perustason lisäturvaa kotiin tai mökille. Hälytyslaitteiden olemassaolo itsessään voi karkottaa helppoa saalista etsivät satunnaiset murtovarkaat kohteesta pois. Murtosuojaus ja hälytyslaitteet ehkäisevät myös vandalismia ja vahinkojen sattuessa voi tallenteiden avulla saada tekijät myöhemmin kiinni. Ennen kaikkea lisääntynyt turvan tunne rauhoittaa mieltä ja näin voi asumisesta ja elämisestä nauttia täysin rinnoin, liikaa murehtimatta ulkoisia uhkia.

Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat hälytyslaitteiden omistajille alennuksia vakuutusmaksuihin. Tällöin on parasta antaa ammattilaisten hoitaa järjestelmien asennus ja pyytää tästä tarvittava todistus, jotta mahdolliset edut saa varmasti itselleen. Palveluntarjoajat jakaantuvat hälytysjärjestelmien valmistajiin ja myyjin sekä hälytyslaitteiden asentajiin. Asennusyritykset pääasiallisesti toimittavat myös tarvittavat laitteet, mutta valikoima voi olla joskus rajattu tiettyihin merkkeihin ja hinnat vähittäismyyntiä hieman kalliimmat.

Vaihtoehtoisesti voi itse hälytysjärjestelmän ostaa esimerkiksi verkkokaupasta ja sen jälkeen kilpailuttaa oman alueen ja talotyypin hälytyslaitteiden asennukseen erikoistuneen yrityksen palveluita tai asentaa ne itse. Etukäteen on kuitenkin syytä varmistua asiantuntijan opastuksella, että laitteet soveltuvat omaan asuntoon ja ne ovat ominaisuuksiltaan riittävät omiin tarpeisiin.

Suomen suurimmat turvallisuuspalveluiden tarjoajat

  • Securitas
  • ISS Security
  • G4S Group for Security
  • Turvatiimi Oyj

Mitä tulee huomioida hälytysjärjestelmää ostettaessa

  • Helppokäyttöisyys. Paraskaan hälytysjärjestelmä ei auta asunnon suojaamisessa täysin, jos sitä on hankala käyttää. Käytön tulisi olla luontevaa myös lapsille, jos sellaisia taloudessa on.
  • Jos asunnossa käy paljon vieraita ja siellä majoittuu yöksi esimerkiksi kavereita tai sukulaisia aika ajoin, laitteiston tulisi tukea tätä esimerkiksi rajoitetun kulkukoodin tai elektronisen avaimen avulla.

Nykyaikainen elektroninen avain voidaan asettaa toimimaan vain tiettynä kellonaikana tai viikonpäivänä ja jopa yhdistää sovelluksen avulla vierailijan älypuhelimeen, jota ilman avain ei toimi.

  • Mieti tarvitsetko mahdollisesti turvaliikkeen palveluita tai ympärivuorokautista vartiointia?

Jos asunto on yhtään kookkaampi ja turvallisuus on asumisviihtyvyyden kannalta ensiarvoisen tärkeää, kannattaa valita sellainen hälytyslaitteisto, jonka voi liittää helposti eri turvayhtiön järjestelmiin.

  • Onko samalla tarpeen päivittää asunnon muu murtosuojaus?

Usein kokonaisvaltaista hälytysratkaisua hankittaessa on järkevää käydä läpi asunnon kaikki heikot kohdat, kuten ikkunat ja ulko-ovet ja arvioida kannattaako niiden turvaominaisuuksia päivittää. Esimerkkinä moderneja teräsvahvisteisia ulko-ovia ei saa väkisin auki ilman voimatyökaluja.

Leave a Reply